Stichting MeeDoen Son en Breugel heeft succesvol ervaring met omgaan en begeleiden van bijzondere kinderen. Maar liefst 85% van de bijzondere kinderen in onze gemeente (variërend in alle vormen van beperkingen en ontwikkelniveaus) komen elke keer heel graag bij ons terug om mee te doen met activiteiten en sport. Ook ouders geven aan erg blij te zijn met de aanpak van stichting MeeDoen.

We werken vanuit ervaringsdeskundigheid en een praktische aanpak, gericht op het prettig laten verlopen van een leuk uurtje sport of activiteit voor iedereen. Om dit te kunnen waarmaken, geven we onze vrijwilligers en de trainers een korte training over het omgaan met bijzondere kinderen.

Mede door het succes worden we regelmatig gevraagd om onze aanpak uit te dragen.

We hebben diverse trainingen en presentaties beschikbaar.
Heb je interesse? Neem contact met ons op voor een training of presentatie op maat.

Training ‘Omgaan met bijzondere kinderen’ Basistraining voor vrijwilligers, studenten, stagiaires etc.
Training ‘Omgaan met bijzondere kinderen – Sporten’ Voor trainers en begeleiders van sportverenigingen
Training ‘Omgaan met bijzondere kinderen – Animatieteams’ Voor leden van animatieteams (bijv. campings of vakantieparken)
Presentatie Stichting MeeDoen Voor initiatiefnemers die activiteiten en sporten voor bijzondere kinderen/jongeren willen opzetten in hun eigen gemeente.
Een bijbehorende folder en stappenplan zijn beschikbaar. (Materialen mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant.)
Training ‘Arbeidsparticipatie’ Voor werkgevers die een medewerker/stagiair met een beperking in dienst hebben of willen nemen.