Laden Evenementen

Op zondag 30 juni vindt op de Sonse jachthaven het Drakenboot Festijn 2019 plaats. Tijdens dit festijn zullen bedrijven, buurtteams, verenigingen en stichtingen een sportieve strijd met elkaar aangaan op het water in drakenboten. Op de kade zullen verschillende activiteiten plaatsvinden voor jong en oud.

Het Drakenboot Festijn wordt georganiseerd door Rotary Son en Breugel en zij heeft stichting MeeDoen uitgenodigd om mee te doen. We willen graag een MeeDoen team samenstellen van 16 deelnemers, bestaande uit kinderen (vanaf 14 jaar) en volwassenen, b.v. kind met ouder, oudere broer/zus en trainer(s) van de lokale sportclubs die sport op maat aanbieden.

Wat is een Drakenboot?

Een drakenboot is een open kano ongeveer 12,5 meter lang, waarin 16 peddelaars om en om links en rechts plaatsnemen en tegelijkertijd peddelen.

Voor op de boot staat een stoeltje met een grote trom, voor de trommelaar. Achterop staat een stuurman/vrouw, die de boot bestuurt met de stuurpeddel en het team instrueert en begeleidt.

Als je niet wilt meevaren, mag je ons natuurlijk ook op deze dag aan de waterkant komen aanmoedigen

In het kort

Datum: zondag 30 juni 2019

Locatie: De Sonse jachthaven, Kanaaldijk Zuid 2, 5691 NL Son

Tijd: van ± 11.00 tot einde middag

Voor wie: ouder(s), kinderen en oudere broers/zussen vanaf 14 jaar en trainers van de  lokale sportclubs waarmee stg. MeeDoen samenwerkt kunnen aanmelden om mee te doen (graag namen en leeftijden van de kinderen doorgeven bij de aanmelding)

Kosten: deze activiteit is gratis

Aanmelden: info@meedoensenb.nl

Bijzonderheden: deze activiteit is niet geschikt voor kinderen met een lichamelijke beperking. Kinderen moeten in het bezit zijn van een zwemdiploma

Meld je aan en doe met ons mee!